Sivut

sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Missä olet Bernadette?

Bernadette Fox, hieman omalaatuinen palkittu erakoitunut arkkitehti. Välttelee kotikaupunkinsa Seattlen ihmisiä niin paljon kuin pystyy. Inhoaa tyttärensä yksityiskoulun muita vanhempia ja sanoo heitä hyttysiksi.
Bernadette hankkii itselleen intialaisen internetavustajan, joka hoitaa asiat hänen puolestaan ja saa sen seurauksena aikaan sellaisen tapahtumavyöryn, että hänen miehensä huolestuu hänen mielenterveydestään. Ennen perheen suunniteltua Etelämantereen matkaa Bernadette lopulta katoaa.
Bernadeten tytär Bee saa käsiinsä äitinsä lähettämiä sähköposteja sekä FBI:n kirjoittamia raportteja ja rupeaa etsimään äitiänsä vihjeiden avulla.

***


***

Tämä oli täysin erilainen kirja mitä yleensä luen, mutta kirja tempaisi minut aivan mukaansa. Luin kirjan parissa yössä tiedostaen, että pitäisi käydä nukkumaan, mutta kirjaa ei vain voinut laskea käsistä kun janosi lukea lisää. 
Bernadette oli ihastuttava hahmo kaikkine omituisuuksineen. Jos minulla olisi mahdollisuus palkata, joku joka hoitaa asiani internetistä käsin palkkaisin sellaisen välittömästi. Kirja sai eläytymään hahmojen tunnetiloihin varsinkin silloin kun he kokivat, että heitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Perheenisä sai välillä aivoni käristymään typerällä käytöksellään ja miettimään, että miten ihmeessä hän on ikinä päätynyt yhteen Bernadetten kanssa kun he ovat niin erilaisia. 
Kirja oli kuin tutkimusmatka ihmisten välisiin suhteisiin ja mitä väärinkäsitykset pahimmillaan voivat saada aikaan.
Jos etsit romantiikkaa niin sitä, et tästä kirjasta löydä, mutta löydät itsesi keskeltä ihmissuhteiden soppaa.

Missä olet Bernadette oli yksi parhaimmista kirjoista mitä olen pitkään aikaan lukenut. Suosittelen kovasti.

"Talo 20:n rakentamiseen oli kulunut kolme vuotta, ja se oli tuhottu yhdessä päivässä. Siitä ei ole olemassa edes valokuvia, paitsi ne muutamat, jotka kiinteistönvälittäjä Judy Toll otti taskukamerallaan. Piirrustuksista on säilynyt ainoastaan se koomisen epätäydellinen versio, jonka Fox aikanaan toimitti rakennusvirastoon."

"-- Bernadette Fox ei ole sen koommin suunnitellut yhtään taloa."

"Isä, olemme Etelämantereella. Mihin hän voisi mennä? "
Hän katsoi minua sanoakseen: Oletko tosissasi?
"Okei, okei", minä sanoin. "Mutta matkustajia ei lasketa maihin. Miten me oikein --."
"Me varastamme Zodiakin", isä sanoi. "Meillä on tasan neljäkymmentä minuuttia aikaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti